7 aandachtspunten keuze nagelsalon

Je wilt graag kunstnagels, en gaat op zoek. En dan zie je iemand die goedkoop (onder de 25 euro) nieuwe sets aanbied. Je zit graag voor een dubbeltje op de eerste rij, toch?

Het nagelvak is een vrij beroep, en dat houdt in dat IEDEREEN zomaar, zonder enige kennis van zaken, nagels mag zetten. Met alle gevolgen voor de onwetende consument. Want de consument weet de gevolgen pas, als ze die zelf aan de hand (letterlijk) heeft ondervonden. Onwetende nagelstylistes kunnen de natuurlijke nagel PERMANENT beschadigen! Dit komt door het gebruik van onveilige produkten (MMA, kom ik later op terug), het onhygienisch werken, of onwetendheid.

Dit is natuurlijk ook prachtig!
Afbeelding

MMA:
MMA is een stof die in Amerika inmiddels al verboden is. Vroeger zat deze stof standaard in de vloeistof die gebruikt wordt om acrylpoeder werkbaar te maken. Tegenwoordig is MMA bij de juiste, veilige produkten vervangen door EMA. MMA is kankerverwerkend en kan zorgen voor een loslatende nagelplaat.

Onhygienisch werken:
Instrumenten, vijlen en salons worden niet (voldoende) schoon gemaakt, waardoor er besmetting plaats kan vinden. Een schimmeltje is in dat geval het minste om je zorgen om te maken, denk ook eens aan hepatitis B.

Onwetendheid van de styliste:
Rode ontstoken nagelriemen, door gevijlde nagelplaten, etc..

Allemaal gruwelijke verhalen, maar hoe weet je als consument nu waar je wel veilig naartoe kan? Waar moet je op letten?

  1. De prijs: Dit is een goede graadmeter. Een nieuwe set kunstnagels kost gemiddeld 35/45 euro.
  2. De tijd: In minder dan één uur een goede volledige set zetten is NIET mogelijk!
  3. De opleiding: Vraag een styliste waar ze haar opleiding heeft gevolgd en of ze dit aan kan tonen met een certificaat/diploma. Kan ze dit niet? Heeft ze geen opleiding? Dan zoek je verder.
  4. De producten: Een goede styliste werkt met goede producten en is daar trots op. Kijk naar de merken die je op de potjes en flesjes zien staan. Witte potjes zonder enige merkaanduiding: Alarm! (met uitzondering van eventuele kleine mengpotjes om een kleur te mengen). Goede, veilige merken zijn; IBD, Harmony, Young Nils, Kinetics, CND, etc..
  5. De hygiëne: Een goede styliste ontsmet haar salon en spullen na elke klant. Liggen de vijlresten van de vorige klant nog op tafel? Dan ga je heel snel weer weg.
  6. Een goede styliste zal werken met handschoenen en eventueel een mondkapje.(tegen fijnstof)
  7. Pijn. Het zetten of verwijderen van kunstnagels mag in principe geen pijn doen (met uitzondering van het uitharden van gel, dit kan soms gevoelig zijn)

Tot slot: Solar.
Solar bevat veel MMA en is daarnaast veel te hard om op de nagels te zetten. Voor meer informatie *klik*

Kortom, zijn kunstnagels slecht voor je ? Nee,kunstnagels zijn over het algemeen niet slecht voor je, slechte stylistes wel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *